Derako, Inspired by Nature

Derako is een unieke speler in de markt voor massief houten gebouwaankleding. Niet alleen hebben zij een innovatieve montagesysteem voor plafonds, wanden en gevels maar ze leveren de systemen ook volledig op maat.

Hoe verwoord je een dergelijke inspiratiekracht richting architecten en geef je ook een beleving mee? 

Hiervoor hebben wij de slogan “Inspired by Nature” ontwikkeld. De natuur staat immers aan de basis van alle Derako producten, maar de systemen bieden architecten ook ongekend veel inspirerende mogelijkheden. Deze gedachte hebben wij meegenomen in de ontwikkeling van communicatiematerialen zoals de website, bedrijfsbrochure, advertenties, en vele publicaties.

Wij werken voor Derako sinds 2011 en hebben naast uitvoerend communicatiewerk ook mee mogen denken in hun strategie. Het bedrijf is in de afgelopen jaren sterk gegroeid en Emogy heeft daarbij kunnen ondersteunen.

Website bouw en ontwikkeling

De website van Derako is over de jaren geëvalueerd. Toen wij in 2011 de eerste versie maakten bestond er nog geen responsive design en was met de name de tekstuele content belangrijk. Dat er over de jaren veel veranderd is kan je zien in de laatste versie van de website waarin veel grote afbeeldingen zijn gebruikt en het projectenportfolio aanzienlijk is uitgebreid. Wij hebben de gehele ontwikkeling binnen hetzelfde framework kunnen uitvoeren waardoor er geen verstoringen in de Google ranking zijn ontstaan en de website alleen maar krachtiger is geworden. Zo rankt de website in veel landen op nummer 1 op de term “houten plafond”.

Website bouw en verdere ontwikkeling

Huisstijlontwikkeling

Emogy is gevraagd het logo-ontwerp te updaten met behoud van vorm en kleur. In 2012 hebben wij de aanpassingen doorgevoerd en van hieruit hebben wij de huisstijlproducten zoals briefpapier, visitekaartjes en enveloppen vormgegeven.

Logo ontwikkelen en ontwerpen
Huisstijl ontwerp maken

Brochure ontwerp

Het is een brochure geworden met veel grote inspirerende foto's en pakkende teksten. Hiermee wordt, zoals in de briefing gevraagd, met name de doelgroep "de architecten" aangesproken, die vaak zeer visueel zijn ingesteld. De brochure bevat 52 pagina's is in het Nederlands, Duits en Engels uitgevoerd.

Brochure ontwerpen en opmaken
Pay-off of slogan ontwikkelen - publicatie in brochure

Advertenties die een architect raken

Ook de advertenties van Derako moesten de architect raken. Wij hebben hiervoor een concept ontwikkeld waarbij projectafbeeldingen half in de tekenfase en half in realiteit worden getoond. De visuele boodschap aan de architect: Creëer ook een unieke project met massief hout.

Advertentie ontwerp

Ontwerp van Sampleboxen

Wie wil er niet een verrassing ontvangen? De Derako sample box is een speciale doos die op aanvraag wordt verstuurd naar architecten. Wij hebben het ontwerp voor deze doos mogen maken waarbij er ook een variant voor hun partner Hunter Douglas is gemaakt.

Product verpakking voor sample ontwerpen


“Emogy is een zeer professioneel marketing- en reclamebureau waar ze out of de box denken, en weten wat een klant is en wil. Met een flexibele en slagvaardige benadering.”
Sita Vleer, marketing manager Derako International


Ook klaar voor de volgende stap?


Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw B2B-communicatie?

 

Neem contact op met Danker van der Kamp op 072 - 57 120 60.

 
Top