duimvriendelijkheidMet de inzet van Google op mobile first ranking worden goede prestaties en navigatie voor mobile devices steeds belangrijker. Hierbij komen vragen aan de orde zoals; hoe klikbaar zijn de buttons van uw website op een mobiele telefoon en wat is een optimale positie van het hamburger-menu?

 

Wat is mobile first ranking of indexing?

Mobile first ranking is sinds eind maart dit jaar actief. Dat houdt in dat Google, voor de bepaling van de rankingpositie, in haar algoritme kijkt naar de prestaties en content van de mobiele versie van uw website. Er blijft uiteindelijk dus maar één index over. Vanuit deze gedachte is het hebben van een voor mobiel geoptimaliseerde website essentieel. Gelukkig zijn de meeste websites inmiddels voorzien van een responsive design waarmee ze op mobile devices goed kunnen presteren.

 

Hamburger-menu onderaan?

In het ontwerp en de bouw van een responsive website moet er rekening gehouden worden met de duimvriendelijkheid. Bij Emogy zorgen wij er in het webdesign voor dat buttons bepaalde minimale afmetingen hebben en dat er voldoende ruimte is tussen de onderlinge objecten. Deze mobiele vriendelijkheid wordt meegenomen in de beoordeling van uw website en helpt bij het verkrijgen van een goede ranking positie. Aangezien smartphones aan de onderzijde worden vastgehouden zijn de gebieden lager op het scherm eenvoudiger te bereiken met de duim. Vanuit deze gedachte zou het logisch zijn om het hamburger-menu op een mobile device onderaan te plaatsen. Er zijn inmiddels al een aantal websites die dit hebben en er wordt op het internet ook vermeld dat dit een nieuwe trend gaat worden. Echter, er zijn nog maar weinig prominente sites die overgegaan zijn naar een menu onderaan. Misschien zegt de logica van de meeste mensen nog steeds dat een menu bovenaan moet staan.

 

Wilt u advies bij het ontwerp van een website of webpagina of wilt u een geheel nieuwe website laten maken? Neem contact op met Emogy via de button in het rechter menu.

 

Pand reclamebureau Emogy

Meer Informatie?

Meer weten over dit onderwerp? Of ook toe aan een volgende stap in jouw B2B communicatie?

Top