19januari dag van de taal

Op 19 januari vieren we de Dag van de Taal. In het huidige digitale tijdperk, waarin informatie overvloedig is en aandacht schaars, is het schrijven van overtuigende teksten van onschatbare waarde. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van copywriting, en delen we waardevolle inzichten en tips om je te helpen bij het schrijven van reclameteksten. 

 

Wat is copywriting?

Copywriting omvat het schrijven van overtuigende teksten met commerciële doeleinden. Vaak is het zo dat je wilt dat de lezer een bepaald product gaat kopen. Voorbeelden van copywriting teksten zijn advertentieteksten, e-mailmarketingcampagnes, sociale media berichten en slogans. 

 

Wat is het verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter? Een tekstschrijver houdt zich bezig met informerende teksten. Denk aan handleidingen, brochures of website-teksten. Een copywriter schrijft kortere, pakkende teksten met sterke call-to-actions. Hun doel is om de lezer aan te zetten tot actie en deze verder de marketingfunnel in te leiden. 

 

Onze copywriting tips

 1. Ken je doelgroep

  Begrijp wie ze zijn, wat hun behoeften en pijnpunten zijn, en spreek hen direct aan. 

   

 2. Voeg sociale bewijslast toe

  Maak gebruik van klantbeoordelingen en statistieken om de geloofwaardigheid van je beweringen te versterken. 

   

 3. Gebruik actiegerichte woorden

  Moedig de lezers aan met woorden als ‘’meld je aan’’ en ‘’ontdek’’ om de kans op de gewenste actie te vergroten. 

   

 4. Focus meer op voordelen dan op kenmerken  

  Focus op de baat van je product of dienst, in plaats van alleen maar een opsomming van de kenmerken te geven. 

   

 5. Test en optimaliseer 

  Na één enkele publicatie zul je niet meteen het beste resultaat bereiken. Copywriting is een proces van verschillende versies testen en de resultaten meten. 

 

copywriting tips

Goede en slechte voorbeelden van copywriting teksten

Fout

"Koop nu dit geweldige product, want het is geweldig!" – dit is een drogreden (onjuist argument), want er wordt niet omschreven waarom het product geweldig is. 

 

Goed

‘’Dit geweldige product is ideaal voor jou omdat het is ontworpen met de nieuwste technologie, waardoor het je leven eenvoudiger en efficiënter maakt.’’ – door zowel het kenmerk als het voordeel te benoemen, creëer je een krachtig argument waarom het product ideaal voor jou is.

 

Fout

"Krijg een gratis cadeau bij een aankoop van €100 of meer!" – dit is misleidende reclame omdat het cadeau niet echt ‘’gratis’’ is, aangezien het afhankelijk is van een aankoop van een bepaald bedrag. 

 

Goed

‘’Ontvang een exclusief geschenk bij besteding van €100 of meer!’’ – deze zin spoort de lezer aan tot actie door een beloning aan te bieden voor een specifieke aankoopdrempel. De zin is niet misleidend omdat de term ‘’gratis’’ niet genoemd wordt.   

 

Meer succes met copywriting

Copywriting stelt je in staat om je doelgroep aan te spreken, actie te stimuleren en marketingdoelen te behalen. Dankzij onze tips en voorbeelden, zowel de goede als de slechte, heb je inspiratie kunnen opdoen. Onthoud altijd eerlijk en transparant te zijn in je communicatie en te zorgen dat je copy de behoeften van je doelgroep weerspiegelt. Heb je meer hulp nodig bij het maken van reclameteksten of wil je meer weten over B2B-contentmarketing? Klik de button aan de rechterkant en neem contact met ons op. 

 

Pand reclamebureau Emogy

Meer Informatie?

Meer weten over dit onderwerp? Of ook toe aan een volgende stap in jouw B2B communicatie?

Top