iconen makenHoe ontwikkelt en ontwerpt u een consistente iconen set voor gebruik in uw documentatie en op de website? Om u te helpen bij het ontwikkelingsproces hebben wij een aantal belangrijke aandachtspunten en stappen voor u uitgeschreven.

 

Creëer een unieke vorm en een consistente herkenning

Welke elementen zijn er reeds in uw huisstijl gedefinieerd en kunt u bij het ontwerp van uw iconen toepassen? De truc is met name om hele eenvoudige vormen te creëren. Hierdoor worden ze meteen herkend, van dichtbij en op afstand.

 

Definitie van het kleurenpallet

Gaat u veel verschillende kleuren gebruiken omdat dit misschien aansluit bij de huisstijl. Het gebruik van minder kleuren maakt de communicatie vaak helderder. Eén of twee kleuren is vaak voldoende. Gaat u in gradaties van zwart werken dan is het belangrijk om voldoende contrast te creëren. Werk hierbij in oplopende stappen van 0% - 25% - 50% - 75% en 100%.

 

Tekstgebruik

Gebruik zo min mogelijk tekst in de iconen. Hiermee worden de iconen niet te druk en kunnen ze ook universeel in meerdere talen worden toegepast.

 

Lijndiktes

Maak de iconen ontwerpen altijd vanuit één vectorbestand (b.v. Adobe Illustrator) om er voor te zorgen dat de lijnen bij het schalen altijd dezelfde proporties behouden. Het ontwerpen vanuit één bestand heeft ook het voordeel dat u constant vanuit hetzelfde gevoel ontwerpt.

 

Vermijd foto’s in iconen

Vermijd het gebruik van foto’s in het ontwerp van de iconen. Natuurlijk kunnen foto’s wel tot inspiratiebron dienen.

 

Wees creatief

Doe de nodige inspiratie op door te Googlen naar iconensets. Laat u inspireren door de vormen van uw eigen producten en maak een aantal schetsen om de basis van uw iconen set vast te leggen.

 

Uitbesteden van de creatie en het ontwerp

Bij Emogy helpen wij u graag met ontwikkelen van iconen sets. Met de juiste dosis aan creativiteit en kennis van technische producten en processen, ontwikkelen wij consistente en professionele iconensets. Voor meer informatie neemt u contact op met Emogy.

 

 

Top