emogy google image thumbnailsMisschien is het u al opgevallen. In de lokale mobiele zoekresultaten van Google wordt nu steeds vaker een image thumbnail getoond. Deze thumbnails kunnen u direct helpen in de SEO en zorgen voor meer verkeer naar uw website. Het is namelijk zo dat zoekresultaten met een image thumbnail in het algemeen een hogere klikfrequentie hebben dan die zonder een afbeelding.

 

In een recent onderzoek heeft Mordy Oberstein van RankRanger geconstateerd dat er op 13 juli 2018 een toename van 183% is opgetreden in de weergave van image thumbnails in de mobiele zoekresultaten van Google. Het is nu zo dat ongeveer 45% van de tijd een image thumbnail wordt getoond. In het onderzoek constateerde hij ook dat de trend zich voortzet en het waarschijnlijk dus een blijvende weergave van Google is.

 

Wat betekent dit voor uw SEO?

Met de weergave van een onderscheidende afbeelding kunt u er voor zorgen dat de zoekresultaten van uw organisatie meer opvallen dan die van de concurrentie en hierdoor eerder wordt geklikt.

 

De implementatie

Zorg er allereerst voor dat uw afbeeldingen juist zijn gemarkeerd in de pagina’s en duidelijk beschreven in de HTML, zodat Google ze kan weergeven in de mobiele zoekresultaten. U zult ook zien dat veel organisaties door een niet juiste codering helemaal geen thumbnail image weergave hebben. Heeft u dit wel in orde? Dan valt u zeker op!

 

Voor assistentie en advies kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Emogy. Wij zijn SEO en Google getraind en zijn u graag van dienst met de optimalisatie en zichtbaarheid van uw website en specifieke websitepagina’s.

 

 

Pand reclamebureau Emogy

Meer Informatie?

Top