Sterk in B2B

Gedreven door techniek

SEO | Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie is naast het zoekmachine-adverteren een onderdeel van zoekmachine marketing en bestaat uit alle acties die bedoeld zijn om een website of individuele webpagina hoger te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Dit betreft o.a. een optimalisatie van de content op de trefwoorden en trefwoordcombinaties. Maar ook de bepaling van de meest optimale titel en description tekst en de toevoeging van relevante subtitels.

SEO Zoekmachine optimalisatie

Aangezien een vermelding in de organische resultaten gratis is, zijn deze resultaten een interessant alternatief voor zoekmachine advertenties. Bovendien hechten veel bezoekers meer waarde aan natuurlijke resultaten dan advertenties.

Zou het niet fantastisch zijn als de webpagina van uw product bovenaan staat op het relevante keyword. In de zoekmachine optimalisatie van webpagina’s en gehele websites is tegenwoordig niet alleen een juist gebruik van keywords relevant. Zoek machines zoals Google kijken bij het bepalen van de ranking steeds meer naar de kwaliteit van webpagina’s en aanverwante content. Een goed voorbeeld hiervan is de panda update van Google waarbij er een nadrukkelijk focus is gekomen op het promoten van websites met goede content, structuur en opbouw. Hierbij is een algoritme ingevoerd welke websites kan beoordelen op criteria zoals:

  • Professionaliteit van de webpagina. Zijn de pagina’s door een deskundig persoon geschreven?
  • Bieden de pagina’s de nodige diepgang?
  • Zijn de pagina’s goed geredigeerd en bevat het geen spellings-, stijl- of feitelijke fouten?

Techniek?

Voor technische bedrijven bieden wij meer. Een aantal medewerkers hebben naast een grafische/marketing ook technische achtergrond waardoor wij veel processen en producten snel begrijpen en in een kort tijdsbestek zeer effectieve communicatie kunnen maken.

Om een goede ranking te verkrijgen is het dus steeds belangrijker om goede content te schrijven. Op B2B websites moet er meer aandacht zijn voor diepgaande productinformatie en relevante content die de bezoeker verder helpt. De informatie moet een stimulans zijn om meer informatie te zoeken of verdere actie te ondernemen. Hiertoe moeten ook zeker de nodige links in de content worden aangebracht. Ook vanuit ander (externe) gerelateerde content dient naar de betreffende webpagina een verwijzing te zijn.

Assistentie bij uw SEO marketing

Marketing en reclamebureau Emogy in Heerhugowaard heeft veel kennis op het gebied van SEO. Wij kunnen u helpen met het verkrijgen van een betere ranking en de realisatie van een effectieve content marketing. Wij verzorgen onder andere de SEO strategie en in vulling voor opdrachtgevers in Heerhugowaard, Alkmaar, Schagen en Hoorn.

SEO zoekmachine optimalisatie Heerhugowaard

Zwart, melk of suiker?

Maak kennis met reclamebureau Emogy, laat een huisstijl analyse uitvoeren of informeer verder naar onze diensten op het gebied van ontwerp, online en offline marketing, opmaak, webdesign, videoproducties, fotografie en communicatie advies.

Top