Bovenaan komen bij Google?

Zoekmachine optimalisatie is de oplossing! Zou het niet fantastisch zijn als de webpagina van uw product bovenaan staat bij het zoeken in Google. Bij de zoekmachine optimalisatie van webpagina’s gaat het tegenwoordig niet alleen meer om het juiste gebruik van relevante zoektermen. 

Bovenaan komen bij google

Zoekmachines, zoals Google, kijken bij het bepalen van de ranking steeds meer naar de kwaliteit van een webpagina en de gelinkte content. Emogy helpt bedrijven met hun zoekmachine optimalisatie en het schrijven van teksten. Wat zoekmachine optimalisatie is en hoe u deze het beste kunt inzetten leest u in het onderstaande artikel.

 

Wat is zoekmachine optimalisatie?

De Engelse term voor zoekmachine optimalisatie is Search Engine Optimization ook wel afgekort als SEO. Zoekmachine optimalisatie is naast het zoekmachine-adverteren een onderdeel van zoekmachine marketing en bestaat uit alle acties die bedoeld zijn om een website of individuele webpagina hoger te laten scoren in de organische zoekresultaten van een zoekmachine.

 

Voordelen van een “Natuurlijke ranking”

Aangezien een vermelding in de organische resultaten gratis is, zijn deze resultaten een interessant alternatief voor het voor het zoekmachine-adverteren (o.a. Adwords). Bovendien hechten veel bezoekers meer waarde aan natuurlijke resultaten dan aan advertenties.

 

SEO is meer dan het gebruik van de juiste zoekwoorden

Google kijkt bij het bepalen van de rankingspositie steeds meer naar de kwaliteit van uw webpagina’s en aanverwante content. Een goed voorbeeld hiervan is de “Panda” update waarbij er een nadrukkelijk focus is gekomen op het promoten van websites met goede content, structuur en opbouw. Hierbij is een algoritme ingevoerd welke websites kan beoordelen op criteria zoals de professionaliteit van een webpagina. Hierbij wordt er gekeken of een pagina door een deskundig persoon is geschreven (Author tag?), of de pagina de nodige diepgang biedt, en er geen spellings-, stijl- of feitelijke fouten zijn gemaakt.

 

Om een goede ranking te verkrijgen is het dus steeds belangrijker om goede content te schrijven. Op een zakelijke (B2B) website moet er dus content worden aangeboden die bezoekers feitelijk correct informeert en een stimulans geeft om verder te lezen en vervolgacties te ondernemen. Hiertoe moeten er ook zeker de nodige links in de content worden aangebracht. Om het belang van uw content aan de buitenwereld (en daarmee ook aan Google) aan te geven zullen er vanuit andere externe “gerelateerde” webpagina’s verwijzingen naar uw webpagina moeten komen. Dit noemt men linkbuilding.

 

Assistentie bij uw SEO marketing?

Marketing en reclamebureau Emogy in Heerhugowaard heeft veel kennis op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Wij hebben hiervoor bij erkende partijen zoals SEOguru en Google trainingen gevolgd. Wij kunnen u helpen met tekstschrijven, linkbuilding en overige optimalisatiestrategieën. Waar gewenst kunnen wij dit verzorgen vanuit een totale content marketingstrategie. Wij verzorgen o.a. de zoekmachine optimalisatie en website-invulling voor opdrachtgevers in Heerhugowaard, Alkmaar, Mijdrecht, Schagen en Hoorn.

seo google adwords 

Wilt u meer weten over zoekmachine optimalisatie en SEO-marketing? Bel ons op 072- 5712060 of vul ons contactformulier in. Bekijk ook de pagina’s Reclamebureau Alkmaar, Webdesign en een website laten maken.

Gerelateerde artikelen