Google past mobiele ranking aan

Al sinds enige tijd hanteert Google een aparte ranking voor desktop en mobiele apparaten (o.a. smartphones, tablets). Met ingang van 21 april 2015 toont Google echter geen desktop websites meer in zijn algemene mobiele zoekresultaten.

Voor websites die nog niet geschikt zijn voor een mobiele weergave heeft dit grote gevolgen. De websites zullen in de algemene (organische) zoekresultaten op mobiele apparaten niet meer weergegeven worden. Uitzondering hierop zijn lokale zoekresultaten, video’s en nieuws welke nog steeds kunnen doorverwijzen naar desktop websites.

 

Website geschikt voor mobiele apparaten

De aanpassing in het zoekalgoritme werd door Google al eerder aangekondigd en sinds geruime tijd wordt er naast een zoekresultaat op een smartphone al aangegeven of een website “geschikt voor mobile is”. Dit keurmerk werd echter nog niet direct meegenomen in de ranking, maar dat is vanaf nu dus wel het geval.

Op de Google mobile friendly pagina kunt u controleren of uw website geschikt is voor weergave op mobiele apparaten. Mocht uw website niet aan de criteria voldoen dan kan Emogy helpen met conversie van uw website of de bouw van een geheel nieuwe website.

 

Website maken met responsive design 

Maak uw website geschikt voor mobile devices

Door uw website om te laten zetten naar een responsive design website is uw website geschikt voor weergave op zowel mobiele apparaten als desktop. Een responsive design website past zich aan, aan het scherm waarmee een bezoeker uw website bekijkt. Voor alle weergaven is er dus maar één website, waarvan de lay-out zich automatisch aanpast aan de resolutie van het beeldscherm. Een voordeel van een dergelijke website is niet alleen dat u bij Google zult ranken op mobiele apparaten maar ook dat de gehele gebruikerservaring beter wordt waardoor uw (potentiele) klanten prettiger door uw website navigeren en dus eerder tot actie zullen overgaan. Bovendien heeft u met een dergelijke website slechts een content beheertool waaraan u, indien gewenst, zelf het onderhoud kunt verrichten. Klik op de volgende link voor meer informatie over het laten maken van een responsive website door marketing en reclamebureau Emogy.

Meer nieuwsitems