doos met onze qr homepage
QR-codes zijn een ideale oplossing om lange URL’s en informatie eenvoudig overdraagbaar te maken en bijna alle smartphones herkennen ze vanuit de camera app. Maar hoe gebruik je ze optimaal in je marketing? Wij leggen je het graag uit in onze QR-code top 5, met oplossingen die je helpen om meer leads te verkrijgen, een betere service te verlenen en je sociale netwerken uit te breiden. Begin nu met een upgrade van je QR-codestrategie!
 

Hier zijn vijf QR-code-oplossingen voor je bedrijf:

 

 1. Een QR-code met al je contactinformatie
  Maak een QR-code van de URL van je contactpagina waar je adres, telefoonnummer, email adres en openingstijden staan vermeld. Deze kan je achterop een brochure, op een beursstand of op productverpakkingen plaatsen. Maar met een QR-code generator kan je ook een code maken van alleen een telefoonnummer (om direct te bellen), sms-nummer, email adres of digital vCard (= het digitale visitekaartje).

  Doos met onze QR home page

 2. Google Maps QR-code
  Maak een QR-code waarmee jouw bedrijfslocatie direct in Google Maps opent. Deze code zou je achterop je visitekaartje kunnen plaatsen. Scan je deze, dan navigeer je vanuit de app eenvoudig naar jouw bedrijfslocatie.

 3. Google review QR-code
  Laat het aantal Google reviews groeien met een QR-code plaatsing op je productverpakking. Maar je kan het natuurlijk ook op je briefpapier plaatsen.

 4. QR-code voor een campagne, o.a. landingspage of video
  Heb je een campagnepagina of video gemaakt voor een nieuw product of dienst? Maak dan hier een QR-code van. Deze code kan je op een beurswand plaatsen. Wil je meer over je publiek weten vergeet dan niet om in je QR-code een tracking URL toe te passen. Hoe je dit doet lees je hieronder. Organiseer je een evenement? Maak dan een QR-code van een ‘kalender-item’. Hiermee plaatst een geïnteresseerde of bezoeker de datum en locatie, van jouw evenement, direct in hun kalender app.

  qr code on ipad

 5. Social media QR-code
  Maak een QR-code van je LinkedIn-bedrijfspagina of van je eigen profiel en plaatst deze achterop je visitekaartje. Dan heeft men direct toegang tot je bedrijfs- of persoonlijke gegevens en profiel. Met de communicatie van je social-mediakanalen kan je ook eenvoudig het aantal volgers vergroten.

 

QR-code met tracking

In de marketing wil je natuurlijk graag weten waar je publiek vandaan komt, hoeveel keer de code wordt gescand en wat de retentietijd van je publiek is. Om dit te doen maak je eerst van je URL een tracking URL en daarna maak je er een QR-code van. Lees meer over het maken van tracking URL’s in ons blog item tracken met Google URL Builder

 

Geschikte programma's  - QR-code generators:

Er zijn veel verschillende programma’s beschikbaar voor het maken van QR-codes. Zo zou je op een Windows computer Zint Barcode Studio kunnen gebruiken. Voor OSX kan je vanuit de Appstore iQR downloaden en online zou je https://nl.qr-code-generator.com/ kunnen toepassen. Maar ook voor de Chrome-browser zijn er meerdere ‘QR-code generator’ extensies beschikbaar die je direct in je browser installeert. Welke het beste werkt is natuurlijk afhankelijk van je wensen en de behoefte om grafische elementen toe te voegen.

 

In veel QR-code generatoren kan je een QR-code van je logo voorzien, de kleur aanpassen of de andere pixelvormen toepassen. Hieronder zie je een aantal voorbeelden.

 

QR blauwQR blauwQR blauw rood google maps

 

Assistentie bij het maken van QR-codes voor jouw bedrijf?

Er is veel mogelijk met QR-codes. Wil je assistentie bij het maken van QR-codes of het integreren van tracking URL’s? Neem contact met ons op via de button aan de rechterkant van de pagina.

 

Pand reclamebureau Emogy

Meer Informatie?

Meer weten over dit onderwerp? Of ook toe aan een volgende stap in jouw B2B communicatie?

Top