Maak je ook regelmatig presentaties en blijft het een uitdaging om een passend screenshot in je document te krijgen? Er is een methode om binnen Windows snel een screenshot te maken die ook nog eens de uitsnede heeft die je nodig hebt. Wij leggen het graag uit in dit artikel. Ben je een Mac-gebruiker dan is het zinvol om even naar de toetsencombinatie Cmnd+Shift+4 te googelen.

 

Screenshot maken in Windows, hoe werkt het?

Een screenshot of schermafdruk maak je door de Windows+Shift+S (S van Screenshot) in te drukken. Hierna kan je met de cursor een gebied aangeven waarvan het shot moet worden gemaakt. Maak je het shot, dan verschijnt er rechtsonderaan je scherm een tegeltje met de afbeelding.

 

uitleg screenshot windows2

Wat nu?

Het screenshot wordt automatisch opgeslagen op je klembord dus je kan het met Ctrl+V plakken in een PowerPoint-presentatie of Word-document. Maar er is meer mogelijk.

 

uitleg screenshot windows3 

Op het tegeltje klikken

Klik je midden op het tegeltje rechtsonderaan dan opent het programmatje “Snip & Sketch”. Hiermee bewerk je de afbeelding. Maar je kunt via het “puntjes-menu” rechtsbovenaan ook direct een afdruk van de afbeelding maken of de afbeelding opslaan.

Hopelijk helpt de tip je om efficiënter met screenshots en presentaties te kunnen werken.


Hulp bij het maken van een PowerPoint-presentatie?

Zoek je naar een oplossing voor een professionele PowerPoint-presentatie. Emogy ontwerpt PowerPoint-templates en kan jouw organisatie helpen met teksten, content marketing, illustraties en fotografie voor de verdere invulling. Wij kunnen ook een volledige sales-presentatie maken.

 

Pand reclamebureau Emogy

Meer Informatie?

Meer weten over dit onderwerp? Of ook toe aan een volgende stap in jouw B2B communicatie?

Top