Nationale complimentendag - geef iemand een complimentje

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag. De vraag is, hebben wij zo’n dag nodig en kun je er iets positiefs of creatiefs mee doen? In Nederland is #complimentendag al jaren een trending topic. Op zich niet zo vreemd aangezien de dag een universeel emotionele menselijke behoefte aanspreekt.

De filosofie achter complimentendag

Er zijn natuurlijk meerdere dagen waarop iemand in het zonnetje gezet wordt, denk bijvoorbeeld aan Secretaresse-, Valentijns-, Moeder- of Vaderdag. Wat maakt Nationale Complimentendag echter anders? Deze dag heeft in tegenstelling tot de eerder vermeldde dagen geen commerciële achtergrond en is duidelijk een dag waarop nu eens niet gekocht kan- en mag worden. Dus woorden in plaats van cadeaus. Op 1 maart gaat het ‘simpelweg’ om het bewust stilstaan bij wat er in jouw omgeving goed gaat en diegenen die daar verantwoordelijk voor zijn eens extra jouw waardering laten blijken.

Belang van waardering lijkt groter dan ooit!

Zeker in de huidige toestand waarbij veel mensen een extra stapje moeten doen of meerdere taken moeten combineren is de behoefte aan waardering des te groter. Geef je collega’s, werknemers en relaties een blijk van waardering op wat voor manier dan ook, al is het maar één dag!

Ideeën voor een compliment op Nationale Complimentendag

De Nationale Complimentendag draait dus puur om oprechte ‘persoonlijke aandacht’ en ‘uitgesproken waardering’. De bedenker van de dag, Poortvliet, vraagt ook dit jaar weer aan iedereen om op 1 maart aan minimaal drie mensen in zijn/haar omgeving een oprecht en welgemeend compliment te geven. Hoe kun je deze complimenten geven?

 

  • Bel iemand op en vertel hem wat je aan hem of haar waardeert.

  • Stuur een Whatsapp bericht, SMS of E-mail.

  • Maak een persoonlijke Award via de template op de website van de Nationale Complimentendag. Dat is natuurlijk wel erg leuk om te doen.

  • Stuur de persoon een kaart via Hallmark of een andere kaartenservice.

 

Wil je weten wat een compliment met iemand kan doen? Bekijk dan deze leuke video.

 

 

Zelf ook een compliment krijgen?

Versterk je online marketing of strategie en branding. Verkrijg een compliment van je collega’s en genereer meer leads. Meer weten? Neem contact op met Emogy.

 

Pand reclamebureau Emogy

Meer Informatie?

Meer weten over dit onderwerp? Of ook toe aan een volgende stap in jouw B2B communicatie?

Top